OM OSS

Namnet Forsnäs garanterar högklassig kvalitet när det gäller formpressade produkter i limträ. Företaget vilar på en drygt hundraårig tradition i branschen. Idag heter företaget Forsnäs Form AB och levererar främst möbler och möbeldetaljer, allt från enkla ämnen till avancerade lösningar där lång erfarenhet och tekniskt kunnande är avgörande för en bra produkt. Dagens produktion bygger på modern CNC-teknik och högfrekvenspressning och vi använder material som ger optimal spänst och hållfasthet, De limmer och lacker vi använder uppfyller alla dagens miljökrav och normer. Trävaran hämtar vi från odlad skog.

VÅR FABRIK

Sedan början av förra seklet är hantverkarna i Forsnäs specialister på att med hög kvalitet tillverka och leverera avancerade och komplicerade detaljer i trä för användning i möbler, båtar och inredningar.

Vår mångåriga erfarenhet och höga kompetens innebär att vi förutom att arbeta med händerna även använder våra ögon i stor utsträckning. För det är med synen vi kan välja rätt ytmaterial av olika fanér för att kunna leverera den höga kvalitet som våra kunder eftersträvar i sina produkter.

Vi använder oss av de modernaste maskinerna på marknaden för att tillverka våra möbeldetaljer. Vi kan till exempel utföra en avancerad 5-axlig CAM-beredning. Det innebär att vi enkelt kan omvandla en avancerad design så att våra maskiner kan tillverka detaljen exakt som formgivaren tänkt sig.

Tack vare vårt omfattande datorstöd kan vi även ta emot ritningar från i stort sett alla på marknaden förekommande CAD-program.

I vår ambition att vara en fullödig underleverantör till möbel-, inrednings- och båtindustrin ligger också att vi ombesörjer ytbehandling och montering av våra kunders produkter vid behov.

All tillverkning av pressmallar och CNC-fixturer görs inom företaget.